Skip links
Photobooth Huren voor evenement of feest

Photobooth huren voor evenement of feest: dit moet u écht weten!

Plant u een feestje thuis, op locatie of organiseert u een zakelijk evenement? Dan streeft u ernaar dat iedereen ter plekke geniet en nog lang nageniet van die speciale dag. Een photobooth huren is een briljante strategie om net dat extra tintje aan uw evenement of feest toe te voegen, een opkomend fenomeen dat razendsnel populair is geworden bij organisatoren die willen dat hun viering memorabel blijft.

Blauwe Spiegel Booth
Ring Lamp High Res

Een photobooth huren is de perfecte manier om samen met andere aanwezigen de mooiste herinneringen te creëren. Wanneer u op uw feest of evenement de kans biedt om unieke foto’s met elkaar te maken, dan zult u zien dat mensen ineens vol inspiratie blijken te zitten. De bezoekers van uw evenement of feest staan werkelijk in de rij om de meest fantastische foto’s te maken op uw speciale dag. 

En in plaats dat iedereen selfies van zichzelf maakt op een eigen apparaat, wordt er met een photobooth weer eens samen foto’s gemaakt. Dat maakt de photobooth beleving veel socialer en het levert bovendien foto’s op waar jaren later nog over zal worden nagepraat.

Huren van een photobooth voor een trouwfeest of een (bedrijfs)feest is een geweldig extraatje dat u uw gasten kunt bieden en de allerbeste manier om herinneringen vast te leggen voor later. 

Een photobooth huren? Waarom zou dat doen?

Photobooth is Engels voor ‘fotohokje’. U kent ze vast wel, met zo’n gordijntje en eigenlijk bedoeld voor het maken van pasfoto’s, maar vaak werden de fotohokjes gewoon gebruikt voor het maken van leuke spontane foto’s met vrienden. En dat is ook precies waarom een photobooth huren zo leuk is.

De laatste jaren is huren van een photobooth voor feestjes en zakelijke evenementen dan ook enorm populair geworden. Gelukkig wel in een iets andere vorm dan dat fotohokje in het winkelcentrum. Het gordijntje en het muffe hokje zijn gelukkig weggelaten en vervangen door een stijlvolle rode loper en fotospiegel. De photobooth is daardoor nu geworden tot een attractie en kan op een geslaagd feestje of zakelijk evenement echt niet ontbreken.

Een photobooth huren voor op uw feest geeft de gasten en aanwezigen een goede reden om samen foto’s te maken. Niet langer die wazige, onder- of overbelichte foto’s gemaakt met mobieltjes waar nét niet iedereen op de foto past doordat de maker van de foto eigenlijk te korte armen heeft. 

Met een photobooth zorgt u voor spontane foto’s, gemaakt op het moment dat iedereen het duidelijk erg naar de zin had. Een photobooth huren voor een feest of evenement is dan ook de allerbeste manier om de gasten en bezoekers op een unieke en vooral ongedwongen manier op de foto te vereeuwigen.

De genodigden kunnen bij aankomst meteen worden aangemoedigd zichzelf te laten fotograferen. Of u kunt ons de photobooth laten plaatsen op een plek waar de gasten elkaar net hebben ontmoet. Spontane fotomomenten zijn daarmee gegarandeerd. 

De mogelijkheden van een fotobooth zijn praktisch eindeloos en de kans op unieke kiekjes van de aanwezigen op uw feest of evenement maken een fotopaal of photobooth echt de moeite waard.

Vier goede redenen voor een photobooth op uw feest of (bedrijfs) evenement

Er zijn genoeg redenen waarom een photobooth huren voor uw evenement, feest of bijeenkomst een goed idee is. 

Reden #1: Gegarandeerd meer fun met een photobooth.

Het maakt niet uit wat er precies te vieren valt of wat de gelegenheid is. Jong en oud vinden het ontzettend leuk om de photobooth te gebruiken. 

Een photobooth huren voor op uw evenement is een echt succesnummer. Niets breekt het ijs tussen mensen sneller en zorgt voor een echte feeststemming dan wanneer men op een ongedwongen manier met elkaar op de foto kan. Een photobooth huren tilt uw feest dan ook echt echt naar een hoger niveau.

Reden #2: De photobooth ervaring is naar wens aan te passen

Onze moderne photobooths geven u de mogelijkheid om de foto’s van een bepaalde tekst of zelfs uw (bedrijfs)logo te voorzien. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende achtergronden, props en voorwerpen en is ook de photobooth aan te passen aan de look & feel van uw evenement. Het maakt dus niet uit wat voor soort event u organiseert: huren van een photobooth is absoluut de moeite waard, zowel voor privéfeesten als zakelijke doeleinden.

Reden #3: Gemakkelijk door iedereen te gebruiken

De techniek rond de photobooth heeft niet stilgestaan. Kon er vroeger alleen een eenvoudige foto worden gemaakt, tegenwoordig zijn er allerlei moderne snufjes mogelijk en is de photobooth kinderlijk eenvoudig te bedienen.

Het is een kwestie van leuk pose, even in de draaiende ring kijken en het welbekende “say cheese”. Vervolgens wordt volautomatisch de foto gemaakt. 

Staat u er toch niet op uw best op? Geen probleem, druk op de rode knop en u kunt opnieuw een foto maken. Met een druk op de print knop wordt de foto wordt vereeuwigd in de vorm van afdruk en een digitaal bestand. De afdruk kan mee naar huis worden genomen en de digitale foto’s ontvangt u naderhand.

Reden #4: Een photobooth foto is een mooi aandenken voor uw gasten.

We leven in een digitaal tijdperk. Met onze mobieltjes maken we meer foto’s dan ooit tevoren. Eén goed feestje staat dan vaak al garant voor tientallen foto’s. Niet voor niets staan de geheugens van onze mobieltjes bomvol met selfies en foto’s van speciale momenten. Genoeg herinneringen, maar hoeveel gemaakte foto’s kijkt u eigenlijk later nog terug?

Afgedrukte foto’s zijn vandaag de dag schaars geworden. Dat maakt het natuurlijk des te leuker wanneer u uw gasten of bezoekers een afgedrukte foto – gemaakt in de photobooth op uw feest of evenement – mee naar huis kunt geven. 

De afgedrukte foto is een tastbaar aandenken aan uw feestje of evenement, dat zeker zal worden bewaard. Misschien zelfs wel op een prominente plek als de koelkastdeur. Dat zorgt dat mensen dagelijks terug zullen denken aan die ene speciale dag of dat geweldige feest met photobooth dat u heeft georganiseerd.

Photobooth huren voor zakelijke evenementen en privé feestjes

Wanneer u een (bedrijfs)evenement, bijeenkomst of een feest rond een persoonlijke gebeurtenis organiseert, dan zijn er altijd bepaalde ingrediënten nodig om uw event net even extra op te laten vallen. 

Een photobooth huren is wat dat betreft een echte must have op ieder feestje, ceremonie of bruiloft. Zelfs op zakelijke evenementen is de photobooth een graag geziene gast. Met het huren van een photobooth creëert u een leuke en ontspannen sfeer voor het vastleggen van unieke momenten. 

Maar een fotopaal of photobooth huren voor uw business event zorgt voor méér dan alleen een tastbare herinnering. Een photobooth huren is een laagdrempelige en kostenefficiënte (goedkope) manier om uw bedrijf net wat meer op te laten vallen. En zelfs inzetbaar als marketingtool voor het binnenhalen van nieuwe klanten voor uw bedrijf. 

Grote Ring Lamp Wit

Photobooth huren voor bedrijven

Wanneer u een zakelijk evenement host dan kunt u een photobooth huren om te zorgen voor wat extra cachet. Stel u organiseert een chique award uitreiking, dan kunt u een professioneel aandenken aan uw bezoekers meegegeven. 

Of wat dacht u van een photobooth voor beurzen? De foto’s kunnen worden aangepast aan de huisstijl van uw bedrijf. En omdat de afgedrukte foto’s lang bewaard zullen worden én ook nog eens voorzien zijn van uw logo, geven ze een positieve indruk af van uw bedrijf.

Bruiloften

Er zijn drie klassieke ingrediënten die van uw trouwfeest een echte happening maken. De open bar, een goede dansvloer en niet te vergeten: een photobooth voor bruiloft huren.

Een photobooth huren is natuurlijk geen volledig alternatief voor een fotograaf op een trouwfeest. Het is wél de beste manier om uw familie, vrienden en kennissen op een ongedwongen manier op de foto te zetten terwijl ze plezier hebben en genieten op een van de belangrijkste dagen in een mensenleven. Niet voor niets dat steeds meer weddingplanners de photobooth als tip voor het trouwfeest geven.

U kunt er dan ook zeker van zijn dat een photobooth huren voor op het trouwfeest garant zal staan voor een rij gasten die met de foto props in de hand klaar staan voor het maken van een geweldige foto. En natuurlijk ontvangt u na afloop alle foto’s.

Verjaardagsfeestjes

Of u nu de écht speciale verjaardagen, mijlpalen of kroonverjaardagen wilt vieren. Is er een betere manier dan uzelf en de gasten plezieren met een photobooth voor verjaardag? Helemaal met een bijzonder thema op het verjaardagsfeest, is het leuk om met bijpassende props of misschien zelfs wel in verkleedkleren op de foto te gaan. 

Een photobooth huren voor een sweet-sixteen feest zal zorgen voor die extra wow-factor. Het laat uw feestje extra opvallen en zorgt dat er nog lang over zal worden nagepraat. 

Festivals en feestjes in nachtclubs

Geeft u een (thema)feest in een club, waarom zou het feest dan niet promoten via een uniek medium? Een photobooth huren zorgt voor de perfecte reclame voor uw feestje. Een foto kan helemaal in de stijl van het feest worden opgemaakt en het plezier dat de gasten uitstralen doet de rest. De foto’s zijn daardoor leuk om te delen op sociale media, wat zal zorgen voor enorm veel zichtbaarheid voor uw evenement.

Schoolfeestjes en diploma-uitreikingen

Hoe beter kan het schooljaar worden afgesloten dan met een schoolfeest? Huren van een fotopaal of photobooth zorgt gegarandeerd voor een avond waar nog lang over nagepraat zal worden. Het is een leuke en spontane manier om herinneringen vast te leggen voor later.

Grote Ring Lamp

Photobooth huren of zelf iets maken?

Nu de photobooth zo enorm populair is, proberen sommigen de ervaring van een echte photobooth zelf na te maken. Vaak om zo te besparen op de kosten voor photobooth huur.
Niet omdat we zelf photobooth verhuur bedrijf zijn, maar geloof ons: een photobooth of fotopaal huren is aantrekkelijker dan zelf iets fabriceren.

Een simpele rekensom laat zien dat een photobooth huren goedkoper is dan zelf iets proberen te maken. De kosten van een doe het zelf photobooth lopen namelijk snel op. Helemaal wanneer de foto’s onbeperkt op locatie moeten kunnen worden afgedrukt. 

Kosten photobooth (huren of maken)

Een goede digitale camera kost al snel zo’n €500 of zelfs meer. En wanneer u de foto’s direct wilt kunnen printen, zal de camera moeten worden aangesloten aan een laptop of zal via wifi direct de printer moeten worden gekoppeld. Daar is dus wel wat technische kennis voor nodig.

Een redelijke fotoprinter kost zeker €200 of duurder. En dan hebben we het nog niet over andere benodigdheden voor de photobooth, zoals een statief, achtergronden, belichting en niet te vergeten de props. En zeg zelf, hoe vaak gebruikt u al deze spullen eigenlijk?

Tel alles bij elkaar op en u bent met de doe-het-zelf variant eigenlijk duurder uit dan wanneer u bij ons een complete photobooth huurt. U kunt bij ons namelijk al een photobooth huren vanaf 375 euro.

Photobooth laten bezorgen

Een ander ‘dingetje’ bij een doe het zelf photobooth is de installatie. Wanneer u bij ons een photobooth huurt, komen we deze op de locatie van het evenement installeren en naderhand ook weer opruimen. Dat is makkelijk en op een belangrijke gebeurtenis als uw bruiloft moet u er toch niet aan denken om dat zelf te doen, toch? 

Huren voorkomt teleurstelling achteraf

Iedereen die voor een belangrijk evenement, zoals een bedrijfsfeest of een bruiloft, zelf wel eens een photobooth heeft opgezet weet dat het tijdrovend is en door de tijdsdruk ook niet geheel zonder stress. 

Er is een goede plek voor de photobooth nodig, de camera moet worden geïnstalleerd, de verlichting moet goed zijn en de printer moet functioneren. Al met al kost het redelijk veel tijd om dat zelf allemaal op te zetten. Tijd die er niet is wanneer u ook andere dingen voor het evenement moet regelen of wanneer het feest uw eigen moment is om te ‘shinen’. 

Dan hebben we het nog niet eens over het risico op technische problemen bij een zelfgemaakte photobooth. Het zou natuurlijk eeuwig zonde zijn wanneer u er na afloop achter komt dat de foto’s zijn mislukt. Een belangrijke gebeurtenis doet u namelijk niet even over. 

Voorkom teleurstelling en huur een photobooth bij een professioneel bedrijf. PhotoBooth Experience ervoor dat het huren van de photobooth voor het feest tot in de puntjes is geregeld. 

Open chat
1
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?